projecten en sponsors

Gooisch Vrouwtje

Op 17 november a.s. vieren wij de terugkomst van het Gooisch Vrouwtje!

Dit 500 jaar oude eiken beeldje komt oorspronkelijk uit de Grote Kerk en is eigendom van het Koninklijk Oudheidkundig Genootschap(KOG), dat het ons in langdurige bruikleen geeft. Het Gooisch Vrouwtje komt terug uit het depot van het Rijksmuseum. Wij nodigen u uit voor de feestelijke onthulling.
U bent van harte welkom om 17.30 uur, uiterlijk 17.55 uur om met ons de onthulling bij te wonen. Wij bieden u deze ontvangst aan, maar stellen een eventuele bijdrage zeer op prijs.

Klik hier om u aan te melden voor de feestelijke onthulling en uw mailadres achter te laten.

Na aanmelding kunt u een donatie doen.

Kom meer te weten over het Gooisch Vrouwtje

Kom meer te weten over het KOG

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vereniging Vrienden van de Grote Kerk Naarden

Gravin van Bylandt Stichting

pbf

AAMP-Logo-in-jpg

bylandt

Gemeente-Naarden

 

en vele anderen!

Verduurzaming

Onder de titel “Duurzame Elementen voor een Tijdloos Monument” heeft Stichting Grote Kerk Naarden een aanvraag gedaan bij de BankGiro Loterij voor het verduurzamen van het monument. Inmiddels is het project in volle gang. Het duurzame, geavanceerde luchtbehandelingssysteem en gebouw beheerssysteem zijn inmiddels geïnstalleerd. Prettige bijkomstigheid is dat de luchtkwaliteit voor mens & monument is verbeterd! Momenteel wordt gewerkt aan de tweede fase van het plan: de installatie van tochtportalen.

Hulde aan de BankGiro Loterij voor gigantische steun aan dit project!

Orgels

Onder de titel ‘Jubileum Orgels in Duet’ heeft Stichting Grote Kerk Naarden een belangrijk restauratieproject uitgevoerd aan twee van de drie orgels. Deze orgels jubileerden in 2012, toen het plan werd gepresenteerd: het Bätz-Witte orgel was dat jaar 150 jaar geworden en het Frentrop Orgel 75 jaar. In 2014 was het project afgerond. Het Bätz-Witte orgel kreeg een nieuwe balg voor de windvoorziening van het rugwerk en aan het Frentrop Orgel werden diverse onderdelen gerestaureerd. Ook de versleten elektronica van de speeltafel werd vervangen.

Hulde aan de Provincie Noord-Holland, de Maatschappij van Welstand en de Fundatie Van den Santheuvel, Slobbe (Olga Heldring Fonds) die een belangrijke bijdrage aan dit project hebben geleverd!