• za
  14
  okt
  2017
  vr
  27
  okt
  2017

  Toeristen Seizoen

  Grote Kerk Naarden

  De kerk is geopend en vrij toegankelijk voor bezoekers tot en met 27 oktober.

  De kerk is de gehele dag gesloten op:
  - zaterdag 30 september
  - dinsdag 3 oktober
  - zaterdag 7 oktober
  - donderdag 12 oktober
  - vrijdag 20 oktober

  De reguliere openingstijden zijn:
  dinsdag t/m zaterdag   10:30u-16:30u
  zondag en maandag      13:30u-16:30u

 • vr
  20
  okt
  2017

  De Nederlandse Händelvereniging - Najaarsconcert

  20:15 uurGrote Kerk Naarden

  Programma: Frans Schubert: Mis Nr. 2 in G-Majeur, D. 167 Wolfgang Amadeus Mozart: Requiem in D-Mol, KV 626

  Het koor van de Nederlandse Händelvereniging en het Holland Symfonie Orkest
  Solisten: Renate Arends (sopraan), Barbara Kozelj (alt), Eyjólfur Eyjólfsson (tenor), Frans Fiselier (bas)
  Algehele leiding: Louis Buskens

  Voor meer informatie en kaartverkoop: www.haendelvereniging.nl

 • za
  28
  okt
  2017

  Bachkoor Holland - Reformatie Concert

  20:15 uurGrote Kerk Naarden

  In 2017 wordt in Europa op grote schaal de Reformatie van 1517 herdacht. Op 31 oktober is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen aan de poort van het slot te Wittenberg sloeg – een daad die algemeen wordt erkend als het begin van de protestantse Reformatie. Bachkoor Holland wil vanuit haar invalshoek aan deze herdenking bijdragen door een Reformatie Concert uit te voeren.

  Voor meer informatie en kaartverkoop: www.bachkoorholland.nl

 • wo
  01
  nov
  2017

  de Nederlandse Bachvereniging - Buxtehude tot Bach

  20:15 uurGrote Kerk Naarden

  Heerlijk uitbundig, een feestnummer met het orgel in de hoofdrol. Het gaat over de dinfonia uit Bachs’ cantate BWV 169. Daar blijft het dit concert niet bij, want ook andere sinfonia’s komen langs. Het orgel blijft eerste viool spelen: luister maar naar Vater unser en de cantate Vergnügte Ruh. Alsof Bach, zelf natuurlijk ook een kundig organist, wil zeggen: ‘Zó veelzijdig is dit instrument’. Naast Bach passeren ook Bachs inspiratiebronnen de revue in dit concert. Zijn voorganger als cantor in Leipzig bijt het spits af: Johann Kuhnau met zijn mini-cantate Gott sei mir gnädig. Wat we voor het slot bewaren, is Buxtehude. Als je zijn rijke fantasie en creatieve vrijheid goed beluistert, snap je waarom Bach vier maanden bij hem verbleef in Lübeck. Alsof hij er geen genoeg van kon krijgen…

  Voor meer informatie en kaartverkoop: www.bachvereniging.nl

 • vr
  03
  nov
  2017

  Eindmanifestatie Week-van-de-erfgooier

  14:30 uurGrote Kerk Naarden

  De Week-van-de-erfgooier wordt afgesloten met een feestelijke eindmanifestatie op 3 november in de Grote Kerk te Naarden met onder meer lezingen van Herman Pleij en Anton Kos en een muzikaal intermezzo. Deze middag zal ook het eerste exemplaar van het boek Erfgooiers geportretteerd worden uitgereikt. Dit boek met veel portretfoto’s van erfgooiers door de fotograaf Koos Breukel is een uitgave ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Stichting Stad en Lande van Gooiland. Aanvang van deze slotmiddag is om 14.30 uur. Aanmelding per mail via info@week-van-de-erfgooier.nl

  Voor meer informatie: www.week-van-de-erfgooier.nl

 • do
  09
  nov
  2017
  zo
  12
  nov
  2017

  La Table Sfeerbeurs - 22ste editie

  diverse openingstijdenGrote Kerk Naarden

  Ook dit jaar geniet u weer van alle facetten van een luxueus eigentijds leven tijdens LaTable Sfeerbeurs dat 9 t/m 12 november plaatsvindt in de Grote Kerk Naarden. Dit jaar is de Sfeerbeurs LaTable opvallend anders. Met een totaal nieuwe indeling en spraakmakende ‘etalages’ bij het entree, die u een voorproefje bieden van wat LaTable te bieden heeft. Nieuw zijn tevens de verschillende ‘Wondere Werelden’. Deze verfrissend nieuwe setting maakt naast de traditionele tafelcultuur, een bezoek aan LaTable zeer de moeite waard. LaTable staat voor zien, beleven, proeven en ontdekken van Home & Living, Fashion & Beauty, Leisure & Travel tot Food & Wines. Hiermee is LaTable hét lifestyle event in de aanloop naar het ‘Festive Season’.

  MOEDER – DOCHTERDAG (VRIJDAG 10 NOVEMBER)
  Traditiegetrouw is de vrijdag gereserveerd voor de Moeder-Dochterdag. Op deze dag kunnen moeder én dochter gezamenlijk La Table sfeerbeurs bezoeken voor de prijs van één. (Samen voor € 15,00 i.p.v. € 30,00 alleen geldig op vrijdag 10 november.)

  Voor meer informatie en kaartverkoop: www.latablesfeerbeurs.nl

 • do
  14
  dec
  2017

  de Nederlandse Bachvereniging - Weihnachts-Oratorium

  19:30 uurGrote Kerk Naarden

  Bachs Weihnachts-Oratorium is ultieme kerstmuziek. Meteen al bij de eerste noten voel je: het is feest! Het hele kerstverhaal komt voorbij: de engelen, het onschuldige kindje in de stal en de herders. Met - zoals altijd bij Bach - muziek die elk woord kleur en sfeer geeft. Houd je vast, want de ene muzikale dans volgt het andere zwierige menuet op. De slotnoten zijn bijna even groots als het begin: een vierstemmig fuga en een heerlijk trompet ondersteund slotkoraal: Jesus richte mein Beginnen. Frohe Weihnachten!

  Voor meer informatie en kaartverkoop: www.bachvereniging.nl

 • vr
  15
  dec
  2017

  De Nederlandse Händelvereniging - Messiah

  19:30 uurGrote Kerk Naarden

  Programma: Messiah, Georg Friedrich Händel
  De Nederlandse Händelvereniging met medewerking Holland Symfonie Orkest
  Solisten: Ilse Eerens (sopraan), Dave ten Kate (counter tenor), Marcel Reijans (tenor), Wiebe-Pier Cnossen (bas-bariton), David Jansen (klavecimbel), Wybe Kooijmans (orgel)
  Algehele leiding: Jules van Hessen

  Voor meer informatie en kaartverkoop: www.haendelvereniging.nl

 • za
  16
  dec
  2017

  Nederlands Kamerkoor - Weihnachts-Oratorium

  19:30 uurGrote Kerk Naarden

  Het Weihnachts-Oratorium is niet meer weg te denken bij het Nederlands Kamerkoor. Met steeds weer nieuwe topensembles, maar altijd onder leiding van chef-dirigent Peter Dijkstra, verrijkt en verdiept het koor zijn blik op dit meesterwerk van Bach. “Veel meer valt er met Kerst niet te wensen”, schreef NRC dan ook over het Weihnachts-Oratorium van het Nederlands Kamerkoor in 2016. In 2017 werkt het Nederlands Kamerkoor samen met de absolute top van barokmusici: Concerto Köln, een van de beste oudemuziekensembles ter wereld, en solisten Elizabeth Watts, Maarten Engeltjes, James Gilchrist en Andreas Wolf. Het complete Weihnachts-Oratorium klinkt: van de feestelijke cantate voor Eerste Kerstdag tot die voor Driekoningen.

  Voor meer informatie en kaartverkoop: www.nederlandskamerkoor.nl

 • di
  19
  dec
  2017

  Classical Christmas met Jan Vayne

  19:30 uurGrote Kerk Naarden

  Musici, The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands, Jan Vayne pianist, Olga Zinovieva sopraan, Martinus Leusink tenor, Pieter Jan Leusink dirigent.
  Het ultieme kerstgevoel - Geniet in de decembermaand van een onvergetelijk kerstconcert met het beroemde Bach Choir & Orchestra of the Netherlands samen met pianist Jan Vayne. Van tedere muziek met melancholische klanken tot kerstklassiekers van wereldberoemde componisten. Tijdens dit concert weten de musici de ware kerstgedachte aan u over te brengen.

  Voor meer informatie en kaartverkoop: www.klassiekinnaarden.nl

 • wo
  20
  dec
  2017

  Kerstconcert Herman van Veen

  20:00 uurGrote Kerk Naarden

  Herman van Veen komt met een groep uitgelezen muzikanten onder leiding van de meestergitariste Edith Leerkes

  Herman van Veen zingt en vertelt van Kerstmis. Grappig, ontroerend, soms verwarrend. Over hoe het was op school, thuis, over hoe het nu is in een tijd van halflege kerken en stampend volle parkeergarages.
  Herman van Veen (Utrecht, 14 maart 1945) is een virtuoos en veelzijdig podiumkunstenaar met een indrukwekkende staat van dienst. Geen Nederlandse artiest wordt zo gevierd in de internationale theaters als deze Utrechtse duivelskunstenaar. L’Olympia Parijs, Carré Amsterdam, Friedrichstadtpalast Berlijn, Carnegie Hall New York, schijnbaar moeiteloos zingt hij zijn repertoire in vijf talen. In 1965 beklom Van Veen voor het eerst het podium en sindsdien reist hij met zijn voorstellingen de wereld rond.

  Voor meer informatie en tickets: www.ladiesinart.com


  Foto: Pim Ras

 • do
  21
  dec
  2017

  Ciconia Consort - Russische Wintersprookjes

  20:15 uurGrote Kerk Naarden

  Russische wintersprookjes - Ciconia Consort olv Dick van Gasteren - Marc Pantus bas/bariton en verteller

  Programma:
  Alexander Glazounov, Thema en variaties | Pjotr Iljitsj Tjaikovsky, Strijkersserenade in C |
  Sergei Rachmaninov, uit Aleko: Cavatina 'Ves Tabor Spit'| Dmitri Sjostakovitsch, 'O Delvig'
 uit symfonie nr 14 | Modest Moussorgsky,Schilderijententoonstelling

  Met een bijzonder Russisch verhaal, aangrijpende aria's en prachtige muziek van Tjaikovsky en Moussorgsky komen de kerstspoken van schrijver Maksim Gorki met de alleskunner Marc Pantus tot leven. Wat begint als traditioneel concert transformeert tot een wonderlijke visueel-muzikale kerstervaring. Een kerstprogramma voor de oudste én jongste concertbezoeker, ach eigenlijk voor het hele gezin!

  Voor meer informatie en kaartverkoop: www.ciconiaconsort.nl

 • di
  26
  dec
  2017

  2de Kerstdag Orgelconcert Wybe Kooijmans

  15:30 uurGrote Kerk Naarden

  Kaartverkoop aan de deur: € 8,50 en € 7,00 CJP, 65+, Vrienden van de Grote Kerk

  klik hier voor informatie en programma

 • do
  25
  jan
  2018
  zo
  28
  jan
  2018

  Kunst & Antiek Weekend

  diversGrote Kerk Naarden

  Ook dit jaar wordt u weer getrakteerd op een uitgewogen mix van kunst en antiek uit alle culturen en perioden. Alle gepresenteerde kunstobjecten worden op voorhand door een team van experts beoordeeld op echtheid en kwaliteit alvorens de deuren voor het publiek te openen. Hierdoor bent u als koper verzekerd van authenticiteit en kwaliteit.

  Op vrijdagavond 26 januari verwelkomt het Kunst & Antiek Weekend u ook graag met een glaasje en de huisartiesten Prettig Geregeld in Naarden. Daarnaast kunt u gebruik maken van een overheerlijk Indisch Buffet ( € 17,50 p.p., reserveren niet nodig). Kom dus gezellig op de vrijdagavond tot 21.30 uur naar het Kunst & Antiek Weekend!

  Voor meer informatie en kaartverkoop: www.kunstenantiekweekend.nl

 • vr
  09
  feb
  2018

  de Nederlandse Bachvereniging - De allermooiste Cantates

  20:15 uurGrote Kerk Naarden

  Bachs cantates zijn als een kameleon: telkens anders. Bach liet zijn muziek naadloos aansluiten bij de tekst. Zo klinkt in Wachet auf, ruft uns die Stimme de bekende koraalmelodie als trompetgeschal – let op, het is tijd! Het stuk barst van de liefdesmystiek. In Du Hirte Israel, höre treft Bach meesterlijk de landelijke pastorale sfeer. Herr, gehe nicht ins Gericht is monumentaal muziekdrama en Jesu, der du meine Seele is niet voor niks een van Bachs meest gespeelde cantates. Kortom: een programma met veel variatie en Bach op zijn best.

  Voor meer informatie en kaartverkoop: www.bachvereniging.nl

 • za
  10
  feb
  2018

  Sandra en Jeroen van Veen - Canto Ostinato (ligconcert)

  20:30 uurGrote Kerk Naarden

  Wegens succes wordt ook dit jaar rondom Valentijnsdag het Canto Ostinato uitgevoerd. Pianisten Sandra en Jeroen van Veen spelen het hypnotiserende muziekstuk van Simeon ten Holt op twee imposante vleugels. Laat u onderdompelen in de klanken terwijl u met uw lief op de kerkvloer ligt en kunt genieten van het tongewelf. Neem uw eigen matje mee, wij zorgen voor een warme kerk!

  Voor meer informatie en kaartverkoop: www.ligconcert.nl

 • za
  17
  feb
  2018

  KCN - Requiem & Krönungsmesse

  19:45 uurGrote Kerk Naarden

  ‘Meeslepend, dynamisch & indrukwekkend!’ Wilt u Mozarts ‘Requiem’ écht beleven en ervaren wat een ‘live’ uitvoering met u kan doen, kom dan luisteren. De uitzonderlijke talenten van zangers en musici o.l.v. Pieter Jan Leusink staan garant voor een uitvoering die intens, ontroerend en meeslepend zal zijn. Geniet daarnaast van Mozarts feestelijke ‘Krönungsmesse’ en ‘RISING STAR’ sopraan Olga Zinovieva zal het beroemde en virtuoze ‘Exultate Jubilate’ vertolken!

  Voor meer informatie en kaartverkoop: www.klassiekinnaarden.nl

 • vr
  16
  mrt
  2018

  De Nederlandse Händelvereniging - Voorjaarsconcert

  20:15 uurGrote Kerk Naarden

  Johannes Passion, BWV 245 Johann Sebastian Bach

  Het koor van de Nederlandse Händelvereniging en het Holland Symfonie Orkest

  Solisten:
  Stephan Adriaens (Evangelist), Frans Fiselier (Christus), Laureaat IVC 2017 (Sopraan), Carina Vinke (Alt), Laureaat IVC 2017 (Tenor), Laureaat IVC 2017 (Bas-bariton), Wybe Kooijmans (Organist)

  Algehele leiding: Bernhard Touwen

  Voor meer informatie en kaartverkoop: www.haendelvereniging.nl

 • zo
  25
  mrt
  2018
  za
  31
  mrt
  2018

  de Nederlandse Bachvereniging - Matthäus Passion 2018

  diverse aanvangstijdenGrote Kerk Naarden

  Sinds 1983 waren ze onafscheidelijk, Johann Sebastian Bach en Jos van Veldhoven. Vijfendertig omgevlogen jaren, waarin het vele keren klonk: ‘Es is vollbracht’ en Wir setzen uns mit Tränen nieder‘. Het moment is aangebroken om voor het laatst als artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging de Matthäus-Passion te dirigeren. In dit geval: u krijgt maar één kans voor een laatste indruk. Wat blijft: de a-symmetrische koorverdeling (door Jos gekozen), de glasheldere jongensstemmen van het Kampen Boys Choir en een uitgebalanceerd orkest. Dat wordt weer genieten!

  • zondag 25 maart, aanvang 14:30u
  • dinsdag 27 maart, aanvang 19:00u
  • woensdag 28 maart, aanvang 19:00u
  • donderdag 29 maart, aanvang 19:00u
  • vrijdag 30 maart, aanvang 11:30u - Lamentaties 09:15u
  • zaterdag 31 maart, aanvang 11:30u - Lamentaties 09:15u

  Voor meer informatie en kaartverkoop: www.bachvereniging.nl

 • za
  21
  apr
  2018

  Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar

  20:00 uurGrote Kerk Naarden

  informatie volgt

  Voor meer informatie en kaartverkoop: www.mastreechterstaar.nl

 • zo
  20
  mei
  2018
  zo
  09
  sep
  2018

  Toeristen Seizoen

  Grote Kerk Naarden

  De kerk is geopend en vrij toegankelijk voor bezoekers van 20 mei t/m 9 september (onder voorbehoud).
  Tijdens de zomerperiode kunt u elke donderdag om 20:15 uur een prachtig orgelconcert beluisteren van verschillende organisten.

  De kerk is de gehele dag gesloten op:

  De reguliere openingstijden zijn:
  dinsdag t/m zaterdag   10:30u-16:30u
  zondag en maandag      13:30u-16:30u

 • za
  09
  jun
  2018

  TransplantERENdag 2018

  Grote Kerk Naarden

  De TransplantERENdag is een dag waarop nabestaanden van donoren, en getransplanteerden samenkomen om stil te staan bij dat moment waarop de één een dierbare verloor en de ander een nieuw leven tegemoet ging.

  Voor meer informatie: www.donormonument.nl

 • vr
  19
  okt
  2018

  De Nederlandse Händelvereniging - Najaarsconcert

  20:15 uurGrote Kerk Naarden

  Informatie volgt

  Voor meer informatie en kaartverkoop: www.haendelvereniging.nl

 • do
  08
  nov
  2018
  zo
  11
  nov
  2018

  La Table Sfeerbeurs - 23ste editie

  diverse openingstijdenGrote Kerk Naarden

  informatie volgt

  Voor meer informatie en kaartverkoop: www.latablesfeerbeurs.nl

 • vr
  14
  dec
  2018

  De Nederlandse Händelvereniging - Messiah

  19:30 uurGrote Kerk Naarden

  Programma: Messiah, Georg Friedrich Händel
  De Nederlandse Händelvereniging met medewerking van het Holland Symfonie Orkest

  Voor meer informatie en kaartverkoop: www.haendelvereniging.nl

 • vr
  21
  dec
  2018

  Nederlands Kamerkoor - Weihnachts-Oratorium

  19:30 uurGrote Kerk Naarden

  informatie volgt

  Voor meer informatie en kaartverkoop: www.nederlandskamerkoor.nl

 • wo
  26
  dec
  2018

  2de Kerstdag Orgelconcert Wybe Kooijmans

  15:30 uurGrote Kerk Naarden

  Kaartverkoop aan de deur: € 8,50 en € 7,00 CJP, 65+, Vrienden van de Grote Kerk

  klik hier voor informatie en programma