• do
  04
  mei
  2017

  4 mei Herdenking

  19:00 uurGrote Kerk Naarden

  Programma Dodenherdenking 4 mei 2017 Naarden

  *  18:00 uur Herdenking op de Joodse begraafplaats aan de Amersfoortsestraatweg
  *  18:30 uur Herdenking bij het verzetsmonument aan de Thierensweg
  *  19:00 uur Herdenkingsbijeenkomst Grote Kerk Naarden
  *  19:45 uur Vertrek stille tocht naar het grote verzetsmonument aan de Burgemeester van Wettumweg
  *  19:59 uur Herdenking bij het verzetsmonument aan de Burgemeester van Wettumweg met 2 minuten stilte om           20:00 uur
  *  21:00 uur Grote Kerk Naarden – Concert Lux Aeterna

  Toegang vrij

  voor meer informatie: www.oranjenaarden.nl

 • zo
  14
  mei
  2017

  Jeugdstrijkorkest Cuypersensemble

  15:30 uurGrote Kerk Naarden

  Jouke van der Leest wilde een strijkorkest vormen waarin kinderen tussen de 10 en 17 jaar de gelegenheid zouden krijgen met elkaar muziek te maken. Daartoe richtte hij het Cuypersensemble op in het najaar van 1982.  Na zijn overlijden in juli 2014 nam zijn vriend en collega Maurits Wijzenbeek de leiding over. Op zondagmiddag is er een concert in de Grote Kerk Naarden met medewerking van Wybe Kooijmans,orgel.
  Toegangsprijs € 12,50 / € 10,00 (CJP, 65+, Vrienden GKN)

  Voor meer informatie: www.cuypersensemble.nl

 • za
  20
  mei
  2017
  zo
  18
  jun
  2017

  FotoFestival Naarden “Right Here, Right Now!”

  Grote Kerk Naarden

  Wat doen we als we met adembenemende schoonheid worden geconfronteerd? Wie zijn de helden die hun hoofd boven het maaiveld uit durven te steken? Is alles niet al een keer vastgelegd? Op deze vragen proberen de curatoren van het Fotofestival Naarden een antwoord te geven in een tentoonstelling onder de titel “Right Here, Right Now!” Het heden als verleden van de toekomst, vastgelegd door spraakmakende fotografen uit binnen- en buitenland. Zij vertellen de verhalen rond verschillende actuele kwesties in een veranderende samenleving.

  Voor meer informatie en kaartverkoop: www.fotofestivalnaarden.nl

  ma t/m do       11:00 – 17:00u
  vr en za            10:00 – 18:00u
  zo                      12:00 – 18:00u

 • za
  24
  jun
  2017
  zo
  10
  sep
  2017

  Toeristen Seizoen

  Grote Kerk Naarden

  De kerk is geopend en vrij toegankelijk voor bezoekers van 24 juni tot en met 10 september.
  Tijdens de zomerperiode kunt u elke donderdag om 20:15 uur een prachtig orgelconcert beluisteren van verschillende organisten (zie hieronder).

  Wegens evenementen is de kerk de gehele dag gesloten op:

  De reguliere openingstijden zijn:
  dinsdag t/m zaterdag   10:30u-16:30u
  zondag en maandag      13:30u-16:30u

 • zo
  25
  jun
  2017
  vr
  21
  jul
  2017

  Expositie BOLD

  Grote Kerk Naarden

  Carolien Sikkenk fotografeerde vrouwen die hun haar verloren. Driekwart van hen werd kaal als gevolg van chemotherapie. De overige vrouwen hebben de auto-immuunziekte alopecia, waardoor het haar kan uitvallen en vaak niet meer terugkeert. Met deze fotoserie toont Carolien dat het verlies van haar niet ook het verlies van schoonheid hoeft te betekenen. Integendeel misschien. Het haar leidt niet meer af van de pure schoonheid van een gezicht. Er was lef voor nodig om zich kaal te laten fotograferen. Deze vrouwen zijn niet alleen kaal (bald), maar vooral ook stoer en krachtig (BOLD).

  Openingstijden, vrij toegankelijk:
  dinsdag t/m zaterdag van 10:30 tot 16:30 uur
  zondag en maandag van 13:30 tot 16:30 uur.

  Voor meer informatie : www.expo-bold.com

 • za
  23
  sep
  2017

  Vestival Vocaal

  Grote Kerk Naarden

  Vestival Vocaal is het leukste korenfestival in (en ver buiten!) Het Gooi. Het tweejaarlijkse festival voor Gooise koren wordt gehouden binnen de sfeervolle historische vestingwallen van Naarden-Vesting. Het Vestival Vocaal is een initiatief van Stichting Amateurkoor en wordt georganiseerd voor én door de samenwerkende Gooise koren. 

  Voor meer informatie: www.vestivalvocaal.nl

 • za
  30
  sep
  2017

  Jubileumconcert Bert Moll

  15:00 uurGrote Kerk Naarden

  Koorconcerten is een initiatief van dirigent en producer Bert Moll. Jaarlijks worden er talloze koorconcerten in vele mooie kerken en zalen in diverse plaatsten in binnen-en buitenland georganiseerd. Op zaterdag 30 september is het Jubileumconcert Bert Moll, 40 jaar dirigent in de Grote Kerk Naarden, met medewerking van Chr. Koorvereniging Deo Juvante -Huizen, Het Urker Mannenkoor " Hallelujah", Chr. Mannenkoor Lelystad, Chr.Mannenkoor Con Forza-Woerden, Het Groot Nationaal Strijkorkest, Willemijn de Munnik, sopraan, Johan Bredewout, vleugel - André de Jager, orgel, Arjan en Edith Post trompet, Dick Le Mair, percussion.

  Voor meer informatie en kaartverkoop: www.koorconcerten.nl

 • do
  12
  okt
  2017

  De Nederlandse Bachvereniging - Orkestsuites

  20:15 uurGrote Kerk Naarden

  Volledige concentratie bij de bassist…zou hij op tijd zijn bij de eerste noot van de Overture uit BWV 1068 en 1069? Hij speelt een niet mis te verstane rol in dit stuk. Net als de haast dartelende violist. Het speelplezier spat ervan af. Ongetwijfeld kunt u het overbekende en meeslepende Air uit de Derde suite wel dromen. Die dromen worden werkelijkheid dankzij ons ensemble en de bezielende dirigeerkunsten van Lars Ulrik Mortensen. Naast de twee suites staan ook twee concerten voor drie klavecimbels op het programma. Een half uur topsport. Niet voor niets wordt BWV 1064 één van de meest imposante instrumentale composities van Bach genoemd! Levendig, haast swingend: muziek die mensen in beweging brengt.

  Voor meer informatie en kaartverkoop: www.bachvereniging.nl

 • vr
  20
  okt
  2017

  De Nederlandse Händelvereniging - Najaarsconcert

  nog niet bekendGrote Kerk Naarden

  Programma: Frans Schubert: Mis Nr. 2 in G-Majeur, D. 167 Wolfgang Amadeus Mozart: Requiem in D-Mol, KV 626
  Solisten en dirigent worden nog bekend gemaakt, met medewerking Holland Symfonie Orkest

  Voor meer informatie en kaartverkoop: www.haendelvereniging.nl

 • wo
  01
  nov
  2017

  De Nederlandse Bachvereniging - Buxtehude tot Bach

  20:15 uurGrote Kerk Naarden

  Heerlijk uitbundig, een feestnummer met het orgel in de hoofdrol. Het gaat over de dinfonia uit Bachs’ cantate BWV 169. Daar blijft het dit concert niet bij, want ook andere sinfonia’s komen langs. Het orgel blijft eerste viool spelen: luister maar naar Vater unser en de cantate Vergnügte Ruh. Alsof Bach, zelf natuurlijk ook een kundig organist, wil zeggen: ‘Zó veelzijdig is dit instrument’. Naast Bach passeren ook Bachs inspiratiebronnen de revue in dit concert. Zijn voorganger als cantor in Leipzig bijt het spits af: Johann Kuhnau met zijn mini-cantate Gott sei mir gnädig. Wat we voor het slot bewaren, is Buxtehude. Als je zijn rijke fantasie en creatieve vrijheid goed beluistert, snap je waarom Bach vier maanden bij hem verbleef in Lübeck. Alsof hij er geen genoeg van kon krijgen…

  Voor meer informatie en kaartverkoop: www.bachvereniging.nl

 • do
  09
  nov
  2017
  zo
  12
  nov
  2017

  La Table Sfeerbeurs - 22ste editie

  diverse openingstijdenGrote Kerk Naarden

  La Table sfeerbeurs is al meer dan 20 jaar het lifestyle-event van Nederland dat niemand wil missen! Bezoekers komen van 9 t/m 12 november naar La Table om te zien, te beleven, te proeven en te genieten in de prachtige ambiance van de Grote Kerk Naarden. Tijdens deze 22ste beurseditie geniet het publiek van smaakvolle tafel- en interieurdecoraties met bijzondere thematafels, serviezen, interieur, kunst en exclusieve woonaccessoires. Er is uiteraard ook veel aandacht voor lifestyle, mode, sieraden, wijnen en culinaire specialiteiten. La Table sfeerbeurs staat garant voor de nieuwste trends, zonder de traditie uit het oog te verliezen.

  MOEDER – DOCHTERDAG (VRIJDAG 10 NOVEMBER)
  Traditiegetrouw is de vrijdag gereserveerd voor de Moeder-Dochterdag. Op deze dag kunnen moeder én dochter gezamenlijk La Table sfeerbeurs bezoeken voor de prijs van één. (Samen voor € 15,00 i.p.v. € 30,00 alleen geldig op vrijdag 10 november.)

  Voor meer informatie en kaartverkoop: www.latablesfeerbeurs.nl

 • do
  14
  dec
  2017

  De Nederlandse Bachvereniging - Weihnachts-Oratorium

  19:30 uurGrote Kerk Naarden

  Bachs Weihnachts-Oratorium is ultieme kerstmuziek. Meteen al bij de eerste noten voel je: het is feest! Het hele kerstverhaal komt voorbij: de engelen, het onschuldige kindje in de stal en de herders. Met - zoals altijd bij Bach - muziek die elk woord kleur en sfeer geeft. Houd je vast, want de ene muzikale dans volgt het andere zwierige menuet op. De slotnoten zijn bijna even groots als het begin: een vierstemmig fuga en een heerlijk trompet ondersteund slotkoraal: Jesus richte mein Beginnen. Frohe Weihnachten!

  Voor meer informatie en kaartverkoop: www.bachvereniging.nl

 • vr
  15
  dec
  2017

  De Nederlandse Händelvereniging - Messiah

  nog niet bekendGrote Kerk Naarden

  Programma: Messiah, Georg Friedrich Händel
  Solisten en dirigent worden nog bekend gemaakt, met medewerking Holland Symfonie Orkest

  Voor meer informatie en kaartverkoop: www.haendelvereniging.nl

 • za
  16
  dec
  2017

  Nederlands Kamerkoor - Weihnachts-Oratorium

  19:30 uurGrote Kerk Naarden

  informatie volgt

  Voor meer informatie en kaartverkoop: www.nederlandskamerkoor.nl

 • di
  19
  dec
  2017

  Classical Christmas met Jan Vayne

  19:30 uurGrote Kerk Naarden

  Musici, The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands, Jan Vayne pianist, Olga Zinovieva sopraan, Martinus Leusink tenor, Pieter Jan Leusink dirigent.
  Het ultieme kerstgevoel - Geniet in de decembermaand van een onvergetelijk kerstconcert met het beroemde Bach Choir & Orchestra of the Netherlands samen met pianist Jan Vayne. Van tedere muziek met melancholische klanken tot kerstklassiekers van wereldberoemde componisten. Tijdens dit concert weten de musici de ware kerstgedachte aan u over te brengen.

  Voor meer informatie en kaartverkoop: www.pieterjanleusink.nl

 • do
  21
  dec
  2017

  Ciconia Consort - Russische Wintersprookjes

  20:15 uurGrote Kerk Naarden

  Russische wintersprookjes - Ciconia Consort olv Dick van Gasteren - Marc Pantus bas/bariton en verteller

  Programma:
  Alexander Glazounov, Thema en variaties | Pjotr Iljitsj Tjaikovsky, Strijkersserenade in C |
  Sergei Rachmaninov, uit Aleko: Cavatina 'Ves Tabor Spit'| Dmitri Sjostakovitsch, 'O Delvig'
 uit symfonie nr 14 | Modest Moussorgsky,Schilderijententoonstelling

  Met een bijzonder Russisch verhaal, aangrijpende aria's en prachtige muziek van Tjaikovsky en Moussorgsky komen de kerstspoken van schrijver Maksim Gorki met de alleskunner Marc Pantus tot leven. Wat begint als traditioneel concert transformeert tot een wonderlijke visueel-muzikale kerstervaring. Een kerstprogramma voor de oudste én jongste concertbezoeker, ach eigenlijk voor het hele gezin!

  Voor meer informatie en kaartverkoop: www.ciconiaconsort.nl

 • do
  25
  jan
  2018
  zo
  28
  jan
  2018

  Kunst & Antiek Weekend

  diversGrote Kerk Naarden

  Ook dit jaar wordt u weer getrakteerd op een uitgewogen mix van kunst en antiek uit alle culturen en perioden. Alle gepresenteerde kunstobjecten worden op voorhand door een team van experts beoordeeld op echtheid en kwaliteit alvorens de deuren voor het publiek te openen. Hierdoor bent u als koper verzekerd van authenticiteit en kwaliteit.

  Op vrijdagavond 26 januari verwelkomt het Kunst & Antiek Weekend u ook graag met een glaasje en de huisartiesten Prettig Geregeld in Naarden. Daarnaast kunt u gebruik maken van een overheerlijk Indisch Buffet ( € 17,50 p.p., reserveren niet nodig). Kom dus gezellig op de vrijdagavond tot 21.30 uur naar het Kunst & Antiek Weekend!

  Voor meer informatie en kaartverkoop: www.kunstenantiekweekend.nl

 • vr
  09
  feb
  2018

  De Nederlandse Bachvereniging - De allermooiste Cantates

  20:15 uurGrote Kerk Naarden

  Bachs cantates zijn als een kameleon: telkens anders. Bach liet zijn muziek naadloos aansluiten bij de tekst. Zo klinkt in Wachet auf, ruft uns die Stimme de bekende koraalmelodie als trompetgeschal – let op, het is tijd! Het stuk barst van de liefdesmystiek. In Du Hirte Israel, höre treft Bach meesterlijk de landelijke pastorale sfeer. Herr, gehe nicht ins Gericht is monumentaal muziekdrama en Jesu, der du meine Seele is niet voor niks een van Bachs meest gespeelde cantates. Kortom: een programma met veel variatie en Bach op zijn best.

  Voor meer informatie en kaartverkoop: www.bachvereniging.nl

 • vr
  16
  mrt
  2018

  De Nederlandse Händelvereniging - Voorjaarsconcert

  nnbGrote Kerk Naarden

  Johannes Passion, BWV 245 Johann Sebastian Bach

  Voor meer informatie en kaartverkoop: www.haendelvereniging.nl

 • zo
  25
  mrt
  2018
  za
  31
  mrt
  2018

  De Nederlandse Bachvereniging - Matthäus Passion 2018

  diverse aanvangstijdenGrote Kerk Naarden

  Sinds 1983 waren ze onafscheidelijk, Johann Sebastian Bach en Jos van Veldhoven. Vijfendertig omgevlogen jaren, waarin het vele keren klonk: ‘Es is vollbracht’ en Wir setzen uns mit Tränen nieder‘. Het moment is aangebroken om voor het laatst als artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging de Matthäus-Passion te dirigeren. In dit geval: u krijgt maar één kans voor een laatste indruk. Wat blijft: de a-symmetrische koorverdeling (door Jos gekozen), de glasheldere jongensstemmen van het Kampen Boys Choir en een uitgebalanceerd orkest. Dat wordt weer genieten!

  • zondag 25 maart, aanvang 14:30u
  • dinsdag 27 maart, aanvang 19:00u
  • woensdag 28 maart, aanvang 19:00u
  • donderdag 29 maart, aanvang 19:00u
  • vrijdag 30 maart, aanvang 11:30u - Lamentaties 09:15u
  • zaterdag 31 maart, aanvang 11:30u - Lamentaties 09:15u

  Voor meer informatie en kaartverkoop: www.bachvereniging.nl